Gezonde beweging in de huiskamer

Je hebt wel eens van die dagen dat je weinig zin of tijd hebt om te sporten. Je spullen pakken, naar de sportschool gaan, omkleden, douchen en weer terug naar huis rijden zijn obstakels als je even snel wilt sporten.

Een tijdbesparend alternatief is thuis trainen. Maar wil je gemotiveerd blijven? Dan moet thuis trainen leuk, snel en effectief zijn.

De statische sportschool

We leven in een fitnesstijdperk waarin iedereen die wilt afvallen, naar de sportschool gaat om op de loopband te gaan staan of aan gewichten gaat trekken. Eén ding weet je zeker als je lid van de sportschool blijft: de oefeningen die je nu doet, doe je over 5 jaar nog. Er is helaas weinig variatie in de sportschool en daarom haken veel sporters af.

Ben je iemand die meer variatie nodig heeft, dan kun je hardlopen in de natuur, een teamsport doen met een tactisch element (zoals voetbal, badminton, tennis of basketbal) of extremere sporten  zoals kitesurfen proberen.

Of je koopt een spelcomputer! Ja, je hoort het goed.

De Xbox One met de Kinect bewegingssensor

De nieuwe Xbox One met de vernieuwde Kinect maakt thuis sporten leuk.

De Kinect is een camera die je naast je TV zet. De Kinect camera is verbonden is de Xbox One en volgt alle bewegingen die jij maakt.

Je hebt dus geen controller nodig. Jij bent de controller! Maak gebalde vuisten en neem het in het boks spel UFC Trainer op tegen de computer. In het spel krijg je instructies over je houding, stoten en schoppen.

Doe een partij speerwerpen, bowlen, honkbal of tennis in Kinect sports. Je hoeft niet alleen te spelen, want je kunt het opnemen tegen je partner of kinderen. De Kinect ondersteunt 2 personen tegelijk. Zo kun je met (of tegen) elkaar spelen.

De Xbox One kwam begin september 2014 uit. Vergelijk prijzen en betaal niet te veel, zie de prijsvergelijk pagina van Xbox One Kopen

Leuke dingen hou je langer vol

Afvallen is geen sprint, maar een marathon. Hoe het leuk en licht om het vol te houden en jouw droomfiguur te bereiken. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, als je het maar leuk vindt.

 

Het voordeel van de Microsoft Kinect is dat er maandelijks nieuwe spellen voor uitkomen. Genoeg variatie dus.

xbox one, bewegen, sporten in de huiskamer, binnen sporten, afvallen
Lees alles over Producten
Bernard
Bron: Trivia Permalink

Andere artikelen

Als we denken aan gamen, dan denken we aan een min of meer statische activiteit waarbij je amper van... [...]
Veel mensen hebben geen idee wat rawfoods zijn, rawfoods zijn super gezonde gerechten waar jij ... [...]
Een heerlijke gezonde soep gaat er altijd in. Heb je tussen de middag of voor het hoofdgerecht trek ... [...]
Eigenlijk begin je pas over je gebit na te denken wanneer je er problemen aan hebt. In de meeste gev... [...]
De voeding die we dagelijks consumeren heeft niet alleen invloed op de vorm en het gewicht van onze ... [...]