Overgewicht? Doe er iets aan

Overgewicht? Te veel, vet of zoetig eten? Weinig beweging? Meestal weten we zelf wel waar de schoen wringt. Gezond leven is in principe zó eenvoudig. Beweeg je dagelijks een half uur intensief of gewoon tussen de bedrijven door meer dan 2 uur, dan ben je al gewoon goed bezig. Pas je hierbij ook je voedingspatroon aan tot 'normale waardes', dan zul je je na verloop van tijd een stuk fitter voelen en afvallen.

Normaliseren van dagelijkse patronen

Een gezonde levensstijl begint met het normaliseren van het bewegings- en voedingspatroon. Wie minimaal 2 uur per dag beweegt, 3-maal daags een maaltijd eet en gezonde tussendoortjes tot zich neemt, en daarbij ook nog eens 4 glazen water per dag drinkt, zal het al snel merken 'ik val af'! Snoepen en vet eten laten. Water drinken. Voldoende beweging. Normale maaltijden eten (niet eens speciale dieetmaaltijden). Een gezond mens zal aan de hand van deze eenvoudige 'wetten' lieverlee kilo's gaan verliezen. Het gaat in principe niet om een dieet, maar om een levenswijze.

Overgewicht door stoppen met roken?

Een veel gehoorde klacht van rokers is dat zij bang zijn in kilo's aan te komen indien zij stoppen met roken. In dergelijke gevallen opperen wij meestal de gulden middenweg; zorg dan eventueel voor vervanging van de sigaret, in ieder geval een tijdelijke vervanging, zoals kauwgum of het kopen van een elektrische sigaret. Of de elektrische sigaret een verstandig besluit is, valt hier na te lezen.

overgewicht, afvallen, gezond, stoppen met roken, elektrische sigaret
Lees alles over Afvallen
Suzan
Bron: Permalink

Andere artikelen

Als we denken aan gamen, dan denken we aan een min of meer statische activiteit waarbij je amper van... [...]
Veel mensen hebben geen idee wat rawfoods zijn, rawfoods zijn super gezonde gerechten waar jij ... [...]
Een heerlijke gezonde soep gaat er altijd in. Heb je tussen de middag of voor het hoofdgerecht trek ... [...]
Eigenlijk begin je pas over je gebit na te denken wanneer je er problemen aan hebt. In de meeste gev... [...]
De voeding die we dagelijks consumeren heeft niet alleen invloed op de vorm en het gewicht van onze ... [...]