Voeding en tanderosie

De voeding die we dagelijks consumeren heeft niet alleen invloed op de vorm en het gewicht van onze lichamen, maar tasten ook nog eens onze tanden aan. Door het innemen van verkeerd voedsel treedt tanderosie op. Dit is het laatste wat je wilt hebben, omdat het tandglazuur de tanden beschermt en er dus voor zorgt dat jouw stralende lach mooi blijft.

Wat is tanderosie precies?

Tanderosie kan ontstaan bij het veelvuldig innemen van verkeerd voedsel. Ook slecht onderhoud is één van de belangrijkste oorzaken van tanderosie. Bij tanderosie lost het tandglazuur als het ware op. Het tandglazuur zit op de oppervlakte van je tanden en zorgt er voor dat je tanden mooi wit blijven. Wat kunnen de symptomen van tanderosie zijn?

  • De tanden voelen pijnlijk aan
  • De tanden krijgen een gele (donkere) kleur
  • Door de tandplak ontstaan er gaatjes en ontstekingen
  • De tanden verliezen hun gladheid

 

Diëtisten en tandartsen merken dat de meeste mensen te weinig kennis hebben van voeding. Zij vinden dat hier meer aandacht aan besteedt moet worden op school, omdat het zowel voor de gezondheid van het lichaam als van de tanden erg belangrijk is. In dit artikel gaan we wat meer vertellen over voeding.

Maak je bewust van suikers

Gelukkig weten de meeste mensen dat suikers slecht voor je tanden zijn. Echter is het ook goed om te weten waar nou precies suikers in zitten. Zo schijnt de helft van de bevolking niet precies te weten wanneer het suikers eet. Dit is natuurlijk een zorgelijke zaak, omdat veel mensen veronderstellen gezond bezig te zijn maar dat het tegenovergestelde het geval is. Uiteindelijk tasten deze suikers dus het glazuur op de tanden aan.

Beperk zure voeding

Neem zo min mogelijk zure voeding in. Deze zuren trekken namelijk in de tanden wat nou niet bepaald goed is voor het glazuur op je tanden. Natuurlijk kunnen je tanden prima tegen zuren, maar het probleem is dat we meestal te veel zure voedsel en dranken drinken. De zure sappen (zoals sinaasappelsap) schijnen met name de boosdoener te zijn.

Probeer bewuster boodschappen te doen. Uiteindelijk hangt het namelijk allemaal af van hetgeen wat je in de winkelwagen gooit. Als je hiermee wat bewuster wordt, hoef je geen problemen te krijgen met het glazuur op je tanden.
 

Kijk voor hulp bij tanderosie eens op deze website.

tanderosie, voeding
Lees alles over Voeding
Timo
Bron: Permalink

Andere artikelen

Als we denken aan gamen, dan denken we aan een min of meer statische activiteit waarbij je amper van... [...]
Veel mensen hebben geen idee wat rawfoods zijn, rawfoods zijn super gezonde gerechten waar jij ... [...]
Een heerlijke gezonde soep gaat er altijd in. Heb je tussen de middag of voor het hoofdgerecht trek ... [...]
Eigenlijk begin je pas over je gebit na te denken wanneer je er problemen aan hebt. In de meeste gev... [...]
Kalk in drinkwater: is dit schadelijk voor de gezondheid? Kalk in hard water veroorzaakt kalkaanslag... [...]