Voorkomen van tandproblemen

Eigenlijk begin je pas over je gebit na te denken wanneer je er problemen aan hebt. In de meeste gevallen is het dan al te laat, waardoor het verstandiger is om tandproblemen te voorkomen. In dit artikel geef ik een aantal tips die je helpen bij het voorkomen van tandproblemen.

De tandarts heeft het er maar druk mee. Dagelijks komt hij patiënten van jong tot oud tegen die hun gebit niet goed onderhouden hebben. Dit kan resulteren in gaatjes, ontstekingen of een kunstgebit. Het onderhouden van het gebit moet dus niet onderschat worden. Dagelijks zal je aandacht aan het gebit moeten besteden om dit soort problemen aan de tanden te voorkomen.

Twee keer per dag/zeven dagen per week

Iedereen weet dat het verstandig is om je tanden te poetsen. De meeste Nederlanders poetsen dan ook braaf hun tanden in de morgen en vlak voor het slapen gaan. Echter zijn wij mensen wel eens lui en daarom slaan we wel eens een poetsbeurt over. Het is goed te begrijpen dat je af en toe lui bent, maar erg handig is het niet. Je hebt de hele dag gegeten en vervolgens blijft alle tandplak (vol met suikers en zuren) op het tandglazuur zitten. Dat is vragen om problemen!

Maak gebruik van de juiste producten

Alle verzorgingsproducten voor het onderhouden van het gebit is natuurlijk ook weer een hele marketingwereld op zich. Alle tandpasta fabrikanten doen hun uiterste best om de producten bij jou aan de man te brengen. Probeer bij het kopen van dit soort producten niet teveel waarde aan de verpakking te hechten. Het is belangrijker om naar de ingrediënten te kijken.

 

Zo is het bijvoorbeeld niet handig om verzorgingsproducten met alcohol te nemen. Het gebruik van alcohol zorgt voor een droge mond, waardoor je minder speeksel in de mond krijgt. Dit speeksel is nu juist van belang om vieze resten af te voeren en om het tandglazuur te beschermen.

Bezoek de tandarts

Deze tips klinken allemaal misschien logisch, maar in de praktijk blijkt het allemaal niet zo logisch te zijn. Mijn tandarts geeft altijd aan dat je het beste eens in het halfjaar op controle kunt komen. Op deze manier kunnen problemen voorkomen worden en weet je zeker dat je met een mooi en stralend gebit rond loopt.

tandproblemen, tandarts, gebit
Lees alles over Tandproblemen
Timo
Bron: Permalink

Andere artikelen

Als we denken aan gamen, dan denken we aan een min of meer statische activiteit waarbij je amper van... [...]
Veel mensen hebben geen idee wat rawfoods zijn, rawfoods zijn super gezonde gerechten waar jij ... [...]
Een heerlijke gezonde soep gaat er altijd in. Heb je tussen de middag of voor het hoofdgerecht trek ... [...]
De voeding die we dagelijks consumeren heeft niet alleen invloed op de vorm en het gewicht van onze ... [...]
Kalk in drinkwater: is dit schadelijk voor de gezondheid? Kalk in hard water veroorzaakt kalkaanslag... [...]