Kan je dankzij gamen lichamelijk en mentaal fit blijven?

Als we denken aan gamen, dan denken we aan een min of meer statische activiteit waarbij je amper van je luie kont afkomt. Maar in de afgelopen tien jaar zijn er diverse geweldige games uitgebracht, die als doel hebben om je lichamelijk en ook mentaal te prikkelen.

Fitness games voor de Xbox

In een recent artikel spraken we over de zogeheten “Kinetic motion sensor” van de Xbox One, die bewegingen van de gamer kan registreren. Of je die sensor nou gebruikt om een UFC-gevecht na te spelen of om je tennisvaardigheden te testen, het ding onderstreept dat er grote stappen worden gemaakt op het gebied van lichamelijke vormen van gamen.

Een van de beste manieren om dit geweldige staaltje technologie te benutten is via de game Your Shape. Via die game kan je jezelf een virtuele persoonlijke assistent toewijzen, deelnemen aan een fitnessklas of fitnessgames spelen. Op die manier schep je een workout-plan om in vorm te raken - en blijven! Andere prachtige opties voor de Xbox One zijn Beachbody P90X en het intensieve Nike+ Kinect Training, waarmee je over horden springt en een potje virtueel vangbal kan spelen. Dat alles in de naam van een betere gezondheid.

De gezonde effecten van Nintendo Wii

De console Nintendo Wii legde de lat hoger wat betreft de combinatie van games en gezondheid. De game Wii Fit was een ware doorbraak en werd vergezeld door het innovatieve Balance Board. Dat stuk hardware kan je gewicht en balans monitoren, terwijl je een reeks gezonde oefeningen oefeningen uitvoert, variërend van yoga tot aerobics.

Inmiddels zijn er nog veel meer vermakelijke opties. Het grote aanbod van op dansen gebaseerde games, zoals het enorm invloedrijke Dance Dance Revolution, geeft je de kans om calorieën te verbranden terwijl je coole dansmoves uitvoert. Met Zumba Fitness, voorr Nintendo Wii en Xbox, kan je vanuit je comfortabele huiskamer meedoen aan de rage omtrent cardio fitness.

Mentale vaardigheden

Natuurlijk kunnen we met games niet alleen onze lichamen fit houden. Ook onze geest en mentale vaardigheden kunnen we prikkelen, bijvoorbeeld via een simpel puzzelspel of een kaartspel. Zulke games helpen je om je vermogen om te herinneren een boost te geven, wat weer nuttig is voor allerlei andere mentale skills.

Het hoeven niet eens hersenkrakers als Sudoku te zijn, want zelfs met bijvoorbeeld Super Mario 3D World is het mogelijk om je geheugen te stimuleren (een boost van 12 procent is zeker mogelijk). Of je nou de prestaties van je hersenen verbetert door complexe kaartgames te spelen op OnlineCasinosNederland, of de specifieke breinbrekers van Lumosity uitprobeert: het is duidelijk dat games de fase van alleen maar schieten, racen en springen allang is ontstegen.

Bovenal tonen deze voorbeelden aan dat games veel meer kunnen zijn dan alleen maar leuk entertainment of een amusante afleiding. Inmiddels zijn er veel games die diverse positieve effecten genereren. Begin dus gerust met een potje schaken, poker of een gaaf platformgame, want de kans is groot dat je verrassende lichamelijke en mentale prikkels krijgt van gamen.

fit, lichaamelijk, games
Lees alles over
Eefje
Bron: Permalink

Andere artikelen

Veel mensen hebben geen idee wat rawfoods zijn, rawfoods zijn super gezonde gerechten waar jij ... [...]
Een heerlijke gezonde soep gaat er altijd in. Heb je tussen de middag of voor het hoofdgerecht trek ... [...]
Eigenlijk begin je pas over je gebit na te denken wanneer je er problemen aan hebt. In de meeste gev... [...]
De voeding die we dagelijks consumeren heeft niet alleen invloed op de vorm en het gewicht van onze ... [...]
Kalk in drinkwater: is dit schadelijk voor de gezondheid? Kalk in hard water veroorzaakt kalkaanslag... [...]