Opmars Duitse Wijn

De Brabantse wijnkenner Rob Broerse van Wijnhandel Fijne Duitse Wijnen voorspelt de opmars van Duitse wijnen veroorzaakt door de extreem lage wereldwijnproductie in 2013 en 2014.

De wereldwijde wijnproductie is gezakt tot het laagste niveau in 37 jaar, waardoor de voorraden scherp afnemen. De Internationale Organisatie voor Wijn (OIV) heeft hiervan afgelopen maandag melding gemaakt. Het NOS-Journaal en een aantal radiozenders hebben hieraan ook aandacht besteed, wat de ernst van de situatie onderstreept.
De productie kan dit jaar dalen naar 248,2 miljoen hectoliter, terwijl in 2011 nog 264,2 miljoen hectoliter wijn van de wijngaarden kwam. Volgens OIV-directeur Federico Castelucci neemt de wijnvoorraad nu af en stijgen de prijzen.
Oorzaak van de afname is droogte en schade door hagelbuien in Frankrijk en Italië, de grootste wijnproducenten ter wereld. Ook in Argentinië merken wijnboeren de gevolgen van het weer aan hun druivenoogst.
De situatie in Duitsland is veel beter, vertelt Rob Broerse. “In Duitsland leek het koude voorjaarsweer een flinke rol van betekenis te gaan spelen. Echter, de zeer goede zomer heeft dit voor het grootste deel goedgemaakt. 2013 lijkt dan ook een heel goed jaar te gaan worden voor de Duitse wijn. Dit geldt zowel voor de productie als de kwaliteit.”
De Duitse wijn heeft zich in de afgelopen twee decennia enorm ontwikkeld en deze wijnen winnen dan ook talloze prestigieuze internationale prijzen. Vinologen uit de hele wereld hebben verrassend veel Duitse wijnen de hoogste prijzen gegeven, wat binnen de aan tradities gebonden wijnglazen cultuur nogal revolutionair te noemen is.

Wijnimporteur Broerse verwacht dat de prijzen van de Duitse wijnen niet noemenswaardig zullen gaan stijgen. “Gunstige prijzen in combinatie met de hele goede kwaliteit zou wel eens de verdiende doorbraak van de Duitse wijn kunnen betekenen.”

wijn, duits, duitse wijn, wijnen, wijnboer
Lees alles over Nieuws
Rob Broerse
Bron: Fijne Duitse Wijnen Permalink

Andere artikelen

Als we denken aan gamen, dan denken we aan een min of meer statische activiteit waarbij je amper van... [...]
Veel mensen hebben geen idee wat rawfoods zijn, rawfoods zijn super gezonde gerechten waar jij ... [...]
Een heerlijke gezonde soep gaat er altijd in. Heb je tussen de middag of voor het hoofdgerecht trek ... [...]
Eigenlijk begin je pas over je gebit na te denken wanneer je er problemen aan hebt. In de meeste gev... [...]
De voeding die we dagelijks consumeren heeft niet alleen invloed op de vorm en het gewicht van onze ... [...]